Skolen fra Cappelen Damm

Digitale læremidler til fagfornyelsen for 1.–10. trinn.

Her kan du bestille Skolen fra Cappelen Damm:

Bestilling

Helt nye lærebøker

Vi lager også helt nye trykte lærebøker til fagfornyelsen.

Klikk her for å se hva vi kommer med på:
1.-4.trinn
5.-7.trinn
8.-10.trinn

Bla i katalogen
Helt nye lærebøker

Enhetsstøtte: Skolen fra Cappelen Damm er under utvikling, og noen av oppgavene våre
fungerer foreløpig ikke like godt på mobil. Vi anbefaler at elevene bruker nettbrett eller pc.

Skolen fra Cappelen Damm for barnetrinnet

Se Dag Petter og Kjetil fortelle hvordan du kan bruke Skolen fra Cappelen Damm
på 1.–7. trinn:

«Alle de som hopper nå,
hopper for miljøet!»

Skolen skal ta tak i elevenes engasjement og lage undervisningsopplegg som treffer barna der de er. Klimastreiken den 22. mars i fjor danner grunnlag for tre læringsstier i samfunnsfag.

Lurer du på va en læringssti er?

Eksempel på en læringssti

«De som har laget dette, har jobbet godt og systematisk
og akkurat sånn som vi ønsker oss i skolen.»
– lærer på Skolen-seminar

Serie om nettvett

Gjennom åtte youtubere blir du kjent med Redd Barnas nettvettregler på en engasjerende og personlig måte.

Bli kjent med reglene
Serie om nettvett
Aktuell læring

Vi vet at du ønsker deg dagsaktuelt læringsinnhold. Norske elever har aldri vært mer samfunnsengasjerte enn nå.

Covid-19-pandemien, klimastreik eller #instapoesi? Alt er gode eksempler på hendelser som dokumenteres og følges opp med engasjerende undervisningsopplegg.

Bibliotek med skjønnlitteratur

Cappelen Damm er størst i Norge på barne- og ungdomslitteratur. Vi gir deg både nyheter og populære klassikere i et rikt bibliotek.

Bøkene er lest inn av skuespillere, noe som gir god lydstøtte og spennende lydkulisser. Dette skaper en perfekt ramme til spisepausen

Du finner også et arkiv med filmer, podkaster og flerspråklige bøker.

Bibliotek med skjønnlitteratur

ABC-skogen

Hjelp Snipp, Snapp og Snute med å finne bokstavene.
Engasjerende bokstavinnlæring!

Bom-TV

Bom er helt ny i verden og har mye å utforske og lære. Med sitt naive og åpne blikk utforsker Bom verden. Han formidler det han opplever, gjennom sin egen kanal på sosiale medier.

Uansett hvor Bom er, og hva han gjør, blir han satt i situasjoner som konkretiserer og levendegjør kjerneelementene i samfunnsfag.

Bli kjent med Bom

En podkast med elever fra ungdomstrinnet

I hver episode diskuterer de ulike temaer knyttet opp til den overordnende delen av læreplanen. Podkasten fungerer godt som samtalestarter i klassediskusjoner.

Elevrådet tar saken
En podkast med elever fra ungdomstrinnet
Statistikk

Hvert barn er et mål i seg selv. Samtidig er de underveis og i utvikling.

God informasjon om elevenes progresjon er nyttig for læreren, og derfor har vi utviklet et brukervennlig statistikk-system basert på klassens aktiviteter. Du er aldri mer enn et klikk unna å holde oversikt over hva elevene mestrer, og hva de bør øve mer på.

Du kan bruke verktøyet som dokumentasjon i vurderingssituasjoner, og ikke minst som kompassnål når du skal forberede undervisningen.

Barn og unges egen kanal

Vi har latt noen av de mest kjente youtuberne utforske ulike sider av samfunnet. Se «Multiguru», Martin Belgen Isaksen, som prøver å finne ut hvordan det er å være innsatt og ansatt i Oslo fengsel.

Bli med inn i fengselet
Barn og unges egen kanal

«Vi slipper å lete rundt på diverse nettsider for
å finne de ressursene vi trenger i vår skolehverdag.»

– lærer på Skolen-seminar